BLOG

Aftrap Buitenspeelalarm

Op woensdag 3 april mochten wij optreden bij de aftrap van het Buitenspeelalarm...

Ons optreden tijdens de aftrap van het Buitenspeelalarm van Jantje Beton

Onze blog over de aftrap van het Buitenspeelalarm!

Vandaag zijn we naar de officiële aftrap geweest van het Buitenspeelalarm van Jantje Beton. We moesten om 13 uur bij Natuurspeeltuin De Hoef in Utrecht zijn. We waren met z'n dertienen van POPZ; Xiao Song, Fay, Lizzy, Stan, Emma, Daniek, Daimy, Linde, Fajah, Jayla, Jason, Fien, Sarah.

We hebben eerst onze optreed-hoodies aangetrokken en zijn toen naar het podium gegaan. Helaas regende het nog een beetje. We kregen allemaal een plek toegewezen, zodat het er echt gaaf uitzag. Sommigen mochten op het podium staan en de rest ervoor. Samen hebben we twee keer geoefend, zodat iedereen wist wat te doen. Toen moesten we wachten tot ongeveer kwart voor twee voordat we mochten optreden.

Natuurlijk moesten we ook wat filmpjes maken voor TikTok en ons YouTube-kanaal maken. Xiao Song, Fay, Stan en Lizzy maakten een filmpje om te laten zien waar we waren en welke bekende Nederlanders er waren, zoals TikTok-meester Jesper, Juf Merel, presentatrice van Zappelin Anne Appelo en hoogleraar Erik Scherder. Ook burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, was er.

Om kwart voor twee mochten wij het podium op om het Nationale Buitenspeellied "Iedereen naar Buiten" te zingen. Er zaten meer dan 100 enthousiaste kinderen op de tribune die meededen met het liedje. Daarna vertelden de ambassadeurs waarom het zo belangrijk is om elke dag buiten te spelen. Ten slotte drukten de ambassadeurs en de directeur van Jantje Beton, Pauline van der Loo, op de knop voor het Buitenspeelalarm, waarna alle kinderen lekker mochten gaan spelen in de speeltuin.

Er was ook veel pers aanwezig, zoals SBS, RTL en de NOS. 's Avonds waren we zelfs te zien op televisie bij RTL Nieuws, het Jeugdjournaal en bij SBS Hart van Nederland. Het was echt een supertoffe dag en zo gaaf dat wij mochten optreden voor alle kinderen en de pers die er was.

Foto's Buitenspeelalarm

Optreden tijdens Buitenspeelalarm van Jantje Beton
Optreden tijdens Buitenspeelalarm van Jantje Beton
Optreden tijdens Buitenspeelalarm van Jantje Beton

Samen naar buiten met het buitenspeelalarm!

Jantje Beton begint een nieuwe actie genaamd Het Buitenspeelalarm! We willen echt laten zien dat we niet willen dat iedereen alleen maar binnen zit. We moeten dit veranderen!

Scroll to Top