BLOG

POPZ bij Zin in Zappelin

Op donderdag 22 februari waren we met POPZ te gast bij Fenna Ramos in het televisie programma Zin in Zappelin.

POPZ bij Zin in Zappelin

Onze blog over de opnames bij Zin in Zappelin!

We kregen een superleuke uitnodiging van Fenna Ramos om langs te komen in de studio voor haar televisieprogramma Zin in Zappelin. Ze gingen een hele aflevering maken over buitenspelen, en omdat we vorig jaar het Nationale Buitenspeellied "Iedereen naar Buiten" hadden opgenomen voor Jantje Beton, leek het haar een leuk idee om ons uit te nodigen.

Natuurlijk waren we enthousiast en wilden we graag langskomen! Dat gebeurde op donderdag 22 februari, middenin de voorjaarsvakantie, dus dat kwam perfect uit.

We waren met zijn vijftienen - Jason, Finette, Xiao Song, Emma, Fien, Pien, Lotte, Fay, Sanne, Lizzy, ZoĆ«, Sanne, Carlijn, Stan en Jayla - van POPZ, en we vertrokken al vroeg naar Hilversum. Sommigen van ons hebben zelfs nog een vlog gemaakt voor YouTube en Instagram, zodat iedereen kon zien hoe leuke dag het was. We moesten er rond kwart voor vier zijn en de opnames begonnen rond half vijf. 

De studio was niet mega groot, maar gelukkig paste het wel met ons vijftienen. Zo veel kinderen hadden ze nog nooit gehad! Na wat uitleg over wat we precies moesten doen, kregen we een poedertje op ons gezicht en  moesten we even wachten tot alles klaar stond. Fenna stelde ons een paar vragen over buitenspelen en de Buitenspeeldag. Daarna mochten drie van ons vertellen over onze favoriete buitenspeelactiviteit en wat het doel is van de Buitenspeeldag. Daarna was het tijd om ons Nationale Buitenspeellied "Iedereen naar Buiten" te zingen. We hebben het twee keer gedaan, zodat de cameraman verschillende shots kon maken voor de uitzending. 

Het was echt een geweldige middag en een hele nieuwe ervaring. Natuurlijk moesten we nog even met Fenna op de foto en kregen we een goodiebag van Zin in Zappelin mee naar huis.

We moesten het nog wel geheim houden tot de uitzending op televisie was. Die aflevering van Zin in Zappelin was te zien op 3 mei 2024, tussen 7 en 8 uur 's ochtends en tussen 12 en 13 uur 's middags, bij NPO AVROTROS. Als je het hebt gemist, kun je de aflevering terugkijken op NPO Start.

Scroll to Top